Gastblog: Deze sites bieden webwinkeliers inspiratie

De productfoto is een perfecte manier om jouw klant te inspireren en uiteindelijk zelfs tot een aankoop te verleiden. Maar wie inspireert jou als webwinkelier nu om elke dag weer creativiteit in je onderneming te stoppen? Studio Online ging samen met Zietuwel.nl voor je op zoek.

 

Webwinkeliers die veel tijd en energie steken in mooi beeldmateriaal weten het. Creativiteit en inspiratie leiden uiteindelijk tot een betere conversie en meer omzet. Niet voor niets hebben wij bij Studio Online van deze passie ons werk gemaakt.

 

Wij helpen je graag het beste uit je beeldmateriaal te halen. Via onze diensten, onze adviezen, ons netwerk van specialisten maar deze keer ook door te kijken waar jij online nu extra hulp kunt vinden. De volgende vier sites durven wij van harte aan te bevelen.

 

Webwinkel Forum

Webwinkeliers netwerken vaak wat af. Bijna elke ondernemer kent wel een andere ondernemer in zijn netwerk waar hij regelmatig mee overlegt. Soms is het een ondernemer uit de buurt, vaak de leverancier en in veel gevallen wordt er ook veel besproken met het bureau dat de site onderhoudt. Maar zou je niet ook graag willen sparren met andere retailers? Op Webwinkel Forum worden elke dag allerlei zaken tegen het licht gehouden en een kosteloze registratie is zo gepiept.

 

Behave.org

Voorheen was deze site bekend onder de naam ‘Which test won?’ en het toont je elke week een A/B test. Meestal zijn het webwinkels maar soms komen er ook test van verzekeraars, banken of overheden langs. Vooral tests waarin foto’s zijn gebruikt kunnen je soms op bijzondere gedachten brengen. Het kost je een minuutje van je tijd en zo leer je elke week wat nieuws.

 

Ecommerce News

In Nederland zijn Twinkle Magazine en Emerce bekend onder grotere webwinkels, maar als jouw omzet nog niet in de miljoenen zit dan is Ecommerce News zeker een leeswaardig alternatief. Voorheen heette deze site Webwinkel Weblog, maar het is uitgegroeid tot volwaardige nieuwssite voor de ecommerce. Het nieuws wordt veelvuldig afgewisseld met interviews met kleine tot middelgrote webwinkels en nieuws over bedrijven waarmee veel webwinkels te maken hebben. Naast een goede Nederlandse site is er ook een Europese en Belgische variant.

 

GetElastic

Een Engelstalig blog met praktische adviezen voor webwinkeliers. Voorheen was er bijna dagelijks nieuws te vinden, maar tegenwoordig zitten er soms enkele weken tussen. Dat maakt de site niet minder boeiend, want wat er gepubliceerd wordt is bijna altijd het lezen waard.

 

Internet Retailer Commentary

De site ken je misschien al, Internet Retailer.com is een van de grootste ecommerce-nieuwssites gericht op de Amerikaanse markt. Interessant als je de headlines rond de Amerikaanse markt volgt, want veel waait uiteindelijk ook over naar Nederland. Maar wat veel mensen niet kennen zijn de commentaries op die site. Dit zijn veelal praktisch ingestelde gastartikelen waar veel ontwikkelingen uit de ecommerce haarfijn worden uitgelegd. Zeker een aanrader om zo nu en dan eens doorheen te bladeren!

 

Met bovenstaande tips kun je als webwinkelier zeker wat inspiratie vinden. Succes!

FacebookTwitterLinkedInEmail
Tags: