Fotoshoot Boekuwzending.nl

Ik heb mijn camera mee en de ogen en oren open, want: ik mag weer meekijken bij een fotoshoot! Deze keer een bezoek aan een fotoshoot voor nieuwe beelden op de website en Teamfoto’s van het personeel van Boekuwzending.nl.

 

Samen met fotograaf Paul, die in opdracht van Studio-Online de foto’s zal maken, ben ik ter plaatse. We worden hartelijk ontvangen door het team, iedereen is nieuwsgierig naar wat we ervan gaan maken vandaag! Een aantal medewerkers hebben diverse outfits meegenomen. Zij laten het professionele oog van de fotograaf graag bepalen in welke kleding zij zich het best kunnen presenteren. Slim.

 

Teamfoto’s

Fotograaf Paul creëert, na een kopje koffie en kort overleg, zijn eigen mobiele fotostudio en begint met het maken van portretfoto’s van de medewerkers. Van iedereen worden er diverse poses gefotografeerd. De medewerkers laten zich van de beste kanten zien.

Er wordt geëxperimenteerd met poses waarbij medewerkers verpakkingen vastgehouden en bijvoorbeeld de altijd praktische tapehouder komt voorbij. Dat is allemaal grappig en zorgt dus, naast afwisselende foto’s, tegelijkertijd voor een spontane lach. En daar is de organisatie naar op zoek: Echte foto’s, van de medewerkers, die passen bij waar zij voor staan als bedrijf. Achteraf bepaalt Boekuwzending welke mix van foto’s zij willen gebruiken voor diverse pagina’s op de website of voor andere (online) bestemmingen.

 

Beelden website

Op de website van de organisatie werden tot op dit moment veel stockfoto’s gebruikt. Het zijn mooie foto’s die goed aangeven wat Boekuwzending.nl kan betekenen voor de klanten. Echter zijn deze stockfoto’s niet erg persoonlijk en daarom is ervoor gekozen om nieuwe afbeeldingen te maken. Dit keer met het eigen personeel in de eigen werkomgeving. Ik vind dat een slimme zet, want een authentieke uitstraling dat wil toch elk bedrijf? Ik doe ook liever zaken met een website met een persoonlijke uitstraling, dan met een stockfoto-website waarop iedereen – wie het dan ook mogen zijn – Amerikaans witte tanden heeft.  

 

Op naar het magazijn, waar de actie is. Hier maken we de nieuwe beelden. Fotograaf Paul bekijkt de mogelijkheden en ziet al snel een aantal mooie plekken en attributen die we kunnen gebruiken. Na het opzetten van het fotostudio-apparatuur, kunnen we van start gaan met het creëren van het eerste beeld. Verschillende medewerkers helpen mee bij het verwerkelijken van de ideeën. Twee collega’s rijden op de heftrucks minstens 15 minuten op en neer. Een ander laat zich omringen door pakketjes van diverse afmetingen en kleuren. Alles voor de perfecte foto’s. Een aantal decors later mag het resultaat er zijn!

 

Het einde

Wat een leuk bedrijf en wat een enthousiaste en aardige mensen. Ik snap wel dat zij dit ook op de website willen laten zien. Veel succes met de zaken Boekuwzending.nl, tot de volgende keer!

 

FacebookTwitterLinkedInEmail
Tags: