Je specificaties opslaan en hergebruiken

Laat je je beelden altijd volgens dezelfde instructies door ons bewerken? Dan is het handig om je specificaties op te slaan, zodat je je opdrachten in het vervolg extra snel kunt plaatsen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt regelen.

 

Je specificaties hergebruiken

Om de consistentie in je beeldpresentatie te waarborgen, wil je je foto’s natuurlijk altijd op dezelfde manier bewerkt hebben. Daarom kun je in de applicatie van Studio-Online specificatieprofielen aanmaken. Je hoeft de bewerkingsinstructies dan niet bij iedere opdracht opnieuw in te geven. Handig dus!

 

Hoe maak ik zo’n specificatieprofiel aan?

Stel: je verkoopt schoenen via een webshop. Voor een mooie productpresentatie laat je de foto’s die je gemaakt hebt netjes vrijstaand maken en op een witte achtergrond zetten door Studio-Online. Je gebruikt in je webshop altijd foto’s van 800×800 pixels en je wilt dat de schoen netjes wordt gecentreerd in het beeld, met een kleine witruimte er omheen (zie ook dit artikel). In onze applicatie klik je dan de volgende opties aan:

Voorbeeldspecificatie voor webshopfoto's

 

Als je klaar bent met het invoeren van de instructies dan kun je deze opslaan. Scroll daarvoor naar de onderkant van de pagina en klik op de button ‘Opslaan als…’ aan de linkerkant:

Klik op de button om een specificatieprofiel aan te maken

 

Je kunt de specificatie nu een naam geven in het pop-up schermpje:

Specificaties opslaan

Als je op ‘Opslaan’ klikt worden de specificaties opgeslagen in je account. Je kunt de opdracht verder gewoon afronden zoals je gewend bent.

 

De opgeslagen specificaties gebruiken

Slim dat je een specificatieprofiel hebt aangemaakt! We laten je graag zien hoe je deze kunt gebruiken om je beelden vanaf nu nog sneller te uploaden naar Studio-Online.

Om te beginnen start je gewoon een nieuwe opdracht via je dashboard. Kies vervolgens in stap 1 eerst voor ‘web’ of ‘print’ beelden. Daarna kun je in het pull-down menu het gewenste profiel selecteren:

Je kunt je opgeslagen specificaties inladen via het pull-down menu

 

Je ziet nu rechtsboven in je scherm een melding opkomen dat de instructies succesvol zijn ingeladen:

Als je een opgeslagen specificatie inlaadt, krijg je rechtsboven in je scherm een bevestiging te zien

 

Nu alleen nog even je beelden uploaden, de opdracht afronden en klaar ben je!

 

Je specificaties benaderen via de topnavigatiebalk

Als je bent ingelogd dan kun je je opgeslagen specificaties ook benaderen vanuit de grijze topnavigatiebalk. Wellicht heb je dit al gelezen in onze nieuwsbrief van maart. Klik simpelweg de bewerking aan, kies het profiel dat je wilt gebruiken en je specificaties worden direct ingeladen:

Als je ingelogd bent, kun je via de topnavigatie je opgeslagen specificaties inladen

 

Toch nog een beetje hulp nodig?

Je weet nu hoe je specificatieprofielen kunt aanmaken en gebruiken in de applicatie van Studio-Online. Heb je na het lezen van deze uitleg toch nog wat advies nodig over het instellen van je specificaties? Laat het dan gerust weten, we helpen je graag.

FacebookTwitterLinkedInEmail
Tags: