Kraag montage

Kraag montage is een techniek die vaak wordt gebruikt bij fotografie van mode. Het wordt ook wel invisible mannequin of ghost mannequin genoemd. Hierboven kun je goed zien wat er bedoelt wordt. Een kledingstuk, of in dit geval een schort, wordt gedragen gefotografeerd. Hierna wordt de foto zo gemonteerd dat het model of de mannequin niet meer te zien is, maar de vormen wel terugkomen in de kleding. Het model is invisible geworden!

Bijzonder aan kraag montage is dat het eruit ziet alsof iemand het kledingstuk aan heeft, dat je door diegene heen kunt kijken. Monteren is hier meer dan alleen het vrijmaken van de kleding van het model. Bij kraag montage zie je letterlijk door het model heen. Dit kun je hierboven goed zien bij het nekstuk. De stukken kleding die normaal achter de nek wegvallen zijn er later bij gemonteerd. Resultaat: een vrijstaand gemaakt beeld dat leeft.

Het maakt niet uit of je de beelden maakt met echte modellen of mannequins, voor het eindresultaat zal dat niet uitmaken. Je kunt wel rekening houden met een bepaald postuur dat past bij wat je uit wilt stralen met het beeld, dat zie je in het eindresultaat wel terug!

Het gebruiken van kraag montage laat het product op een mooie manier uitkomen. Levendiger dan en plat gefotografeerd product en met minder afleiding doordat er geen model te zien is. De klanten krijgen een indruk van hoe het zal staan als ze het zelf aantrekken; hoe het product zich vormt.

 

FacebookTwitterLinkedInEmail
Tags: