Fotoshoot Teamfoto met fotografe Lucia

Aan mij de grote eer om onze fotografe Lucia een dag te assisteren bij het maken van professionele foto’s voor één van onze klanten. Een mooie kans om wat meer te weten te komen over hoe een fotoshoot dag verloopt.

Opstarten

In de vroege ochtend ontmoet ik Lucia aan de voorkant van het grote gebouw waar wij ongeveer 30 personen individueel zullen fotograferen.

De foto’s worden gebruikt voor het creëren van Flexibele Teamfoto’s voor de verschillende locaties van de organisatie door het hele land.

Instellen van de apparatuur

We nemen alle apparatuur mee naar de ruimte die wij mochten omtoveren tot fotostudio. Lucia legt mij uit waar de apparatuur allemaal voor dient. Na het installeren kunnen we de belichting gaan testen. Ik mag op ‘de stip’ gaan staan. Lucia houdt een lichtmeter bij de verschillende kanten van mijn gezicht om te testen of de belichting juist is en van alle kanten hetzelfde is. Dit is belangrijk, omdat alle personen die bij deze organisatie werken in hetzelfde licht gefotografeerd moeten worden. Wanneer er dan teamfoto’s worden gecreëerd vanuit de individuele foto’s, is het een geheel.

Let’s shoot

Elke medewerker krijgt in ieder geval 10 minuten om de perfecte pose te vinden. Lucia geeft ondertussen goede aanwijzingen aan de medewerkers, over hoe ze het beste kunnen gaan staan. Ook de positie van de armen en de houding van het hoofd worden besproken. Lucia geeft zelfvertrouwen en professionele aanwijzingen. Na de shoot mag nog worden gekozen tussen de verschillende gemaakte foto’s. Over de dag verdeeld lopen de verschillende, lichtelijk gespannen medewerkers binnen (want toch wel spannend, zo’n foto) en lopen na 10 minuten met opgeheven hoofd weer naar buiten!

Na de shoot

Werknemers loggen zelf in op de bedrijfspagina van Flexibele Teamfoto. Daar kan de foto gedownload worden voor LinkedIn of als onderdeel van een teamfoto. Op ieder moment kunnen de teamsamenstellingen worden aangepast.

FacebookTwitterLinkedInEmail
Tags: