Afbeeldingen vrijstaand maken

Probeer nu gratis!

Goedkoop

Vanaf € 1,25 per beeld

Snel

Standaard binnen 24 uur

Veilig

Jouw data veilig en versleuteld

Service

Persoonlijke service

Goedkoop

Vanaf € 1,25 per beeld

Snel

Standaard binnen 24 uur

Veilig

Jouw data veilig en versleuteld

Service

Persoonlijke service

Beeld vrijstaand maken

Onze beeldbewerkers maken snel en met precisie al jouw afbeeldingen vrijstaand. Vrijstaande afbeeldingen zijn ideaal voor een webshop, folder en andere producten. Vrijstaand maken is het verwijderen van de achtergrond van een foto of afbeelding. Dit is heel handing wanneer je al jouw producten van eenzelfde achtergrond wil voorzien voor een professionele en uniforme uitstraling. Wij hebben veel ervaring en we helpen je graag met het vrijstaand maken en uitknippen van afbeeldingen. Dit kan voor simpele producten, maar ook voor hele complexe beelden.

In onze applicatie kan je, onder de optie vrijstaand maken, kiezen uit vijf verschillende niveaus:

 • Basis
 • Simpel
 • Medium
 • Complex
 • Extreem

Een bal valt in de categorie basis; deze heeft een ronde lijn en is makkelijk om uit te knippen. Een afbeelding van een persoon waarbij het haar goed zichtbaar is valt binnen de categorie complex. En een fiets valt binnen de categorie extreem; omdat er veel kleine hoekjes en spaken uitgesneden moeten worden.

Waarom een foto vrijstaand maken?

Een foto vrijstaand maken is vaak de basis van elke beeldbewerking, als een object of persoon eenmaal vrijstaand gemaakt is, zijn er veel extra mogelijkheden voor design en web.

Voorbeelden van extra mogelijkheden zijn:

 • alle producten op gelijke achtergrond plaatsen voor je webshop
 • alle producten op gelijke hoogte en breedte plaatsen (door de optie witmarge te kiezen) voor een uniform geheel
 • tekst om producten heen plaatsen in folders of magazines
 • producten zonder of met schaduw af te beelden

Hoe snijden wij afbeeldingen uit?

Afhankelijk van het soort beeld worden er verschillende technieken gebruikt om afbeeldingen uit te snijden. Clipping paths (uitknippaden), Alpha kanalen en laagmaskers zijn hier voorbeelden van. Er is een groot verschil in complexiteit. Sommige beelden zijn eenvoudig te bewerken met een clipping path, bijvoorbeeld een eenvoudige bal. Beelden met een hoge complexiteit zijn bijvoorbeeld kerstbomen, haarpartijen en fietsen. Daarvoor gebruiken wij bij voorkeur laagmaskers of Alpha kanalen om elk detail te behouden.

Waarom foto’s vrijstaand maken bij Studio-Online?

Geen zorgen

Ons professionele team staat 24 uur per dag voor je klaar. Dagelijks verwerken wij duizenden beelden voor onze klanten. Van retailers tot webshops, van uitgeverijen tot individuele fotografen. Kwaliteit en betrouwbaarheid is belangrijk voor onze klanten, wij maken dit elke dag weer waar. Is je opdracht eenvoudig of zeer complex, bij ons kun je erop vertrouwen dat elk beeld professioneel wordt bewerkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en binnen de deadline.

Bespaar tijd

Door gebruik te maken van de slimme, door ons ontwikkelde, webapplicatie wordt beeldbewerking nog gemakkelijker. Door jarenlange ontwikkeling van de webapplicatie is deze onmisbaar geworden voor onze klanten. In deze omgeving kunt u gemakkelijk:

 • Beelden uploaden en downloaden
 • Keuze maken uit verschillende soorten bewerkingen zoals foto’s vrijstaand maken, schaduwen, retouche en kraagmontage
 • Specifieke wensen invoeren en bewaren voor volgende opdrachten
 • Heldere overzichten met levertijden en kosten bekijken
 • Gebruik maken van onze betaalmodule. Bij grotere volumes is betaling na ontvangst van een factuur ook mogelijk
 • Gedetailleerde facturen ontvangen

Persoonlijk

Ons service team bestaat uit zeer ervaren professionals die graag met jou samenwerken. Onze studio in Amsterdam kun je bellen, e-mailen en eventueel bezoeken. Wij hebben graag direct contact en zorgen samen met jou dat je doelstellingen behaald worden.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Of probeer het gratis uit!