Afbeeldingen vrijstaand maken

Probeer nu gratis!

Goedkoop

Vanaf € 0,95 per beeld

Snel

Standaard binnen 24 uur

Veilig

Jouw data veilig en versleuteld

Service

Persoonlijke service

Goedkoop

Vanaf € 0,95 per beeld

Snel

Standaard binnen 24 uur

Veilig

Jouw data veilig en versleuteld

Service

Persoonlijke service

Beeld vrijstaand maken

Onze beeldbewerkers maken snel en met nauwkeurige precisie al jouw afbeeldingen vrijstaand. Vrijstaande afbeeldingen zijn ideaal voor een webshop, folder en andere producten.

Vrijstaand maken is het verwijderen van de achtergrond van een foto of afbeelding. Je knipt dus een gedeelte uit je afbeelding. Dit kan heel handig zijn als je maar een gedeelte van je foto wilt gebruiken of wanneer je een andere achtergrond voor je afbeeldingen wilt gebruiken.

Wij hebben veel ervaring en we helpen je graag met het vrijstaand maken en uitknippen van afbeeldingen. Dit kan voor simpele producten, maar ook voor hele complexe beelden. Bij ons kan je kiezen uit vijf verschillende niveaus:

  • Basis
  • Simpel
  • Medium
  • Complex
  • Extreem

Een bal is bijvoorbeeld basis. Dit heeft een ronde lijn en is makkelijk om uit te knippen. Complex is een model waarbij het haar op een natuurlijke manier vrijstaand gemaakt moet worden. Extreem is een fiets, waarbij er veel kleine hoekjes en spaken uitgesneden moeten worden.

Waarom een foto vrijstaand maken?

Een foto vrijstaand maken/uitsnijden is vaak de basis van elke beeldbewerking om vanuit het resultaat andere bewerkingen toe te passen, waaronder kleurbewerking, styling & retouche, schaduw, kraagmontage, et cetera. Als een object of persoon eenmaal vrijstaand gemaakt is, zijn er veel extra mogelijkheden voor design en web.

Deze extra mogelijkheden zijn bijvoorbeeld belangrijk voor een webshop; indien je alle foto’s op een witte of andere achtergrondkleur wilt hebben. Daarnaast kunnen de producten op een mooie manier gepresenteerd worden, door ze allemaal op gelijke hoogte en breedte te plaatsen. Dit kun je aangeven door de optie witmarge te kiezen, je webshop wordt dan overzichtelijk en aantrekkelijk.

Ook voor het gebruik in een folder of magazine geeft vrijstaand maken de vormgever extra mogelijkheden die de creatie ten goede komen. Het over elkaar of deels over elkaar plaatsen van afbeeldingen, het verlopen van tekst om het beeld en het gebruik op verschillende achtergronden. Andere mogelijkheden zijn om producten zonder schaduw in een folder te plaatsen of juist een schaduw te kunnen toevoegen.

Lees meer over onze opties voor het vrijstaand maken van beelden en waarom dit voor jou een ideale oplossing is voor je productfotografie.

Hoe snijden wij afbeeldingen uit?

Wij knippen afbeeldingen op verschillende manieren uit. Afhankelijk van het soort beeld worden er verschillende technieken gebruikt om afbeeldingen uit te snijden. Clipping paths (uitknippaden), Alpha kanalen en laagmaskers zijn hier voorbeelden van. Er is een groot verschil in complexiteit. Sommige beelden zijn eenvoudig te bewerken met een uitknippad, bijvoorbeeld een bal heeft een lage complexiteit. Beelden met een hoge complexiteit zijn bijvoorbeeld kerstbomen, haarpartijen en fietsen. Daarvoor gebruiken wij bij voorkeur laagmaskers of Alpha kanalen om elk detail te behouden.

“Studio-Online is onze partner voor beeldbewerking. De kwaliteit in beeldbewerking en de ontwikkeling van een koppeling met onze workflow zijn hier een goed voorbeeld van. ” Patrick Wissink / Beeldredactie - Hearst & Quote

Lees meer

Waarom foto’s vrijstaand maken bij Studio-Online?

Geen zorgen

Onze professionele teams staan 24 uur per dag voor je klaar. Dagelijks verwerken wij duizenden beelden voor onze klanten. Van retailers tot webshops, van uitgeverijen tot individuele fotografen. Kwaliteit en betrouwbaarheid is belangrijk voor onze klanten, wij maken dit elke dag weer waar. Is je opdracht eenvoudig of zeer complex, bij ons kun je erop vertrouwen dat elk beeld professioneel wordt bewerkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen en binnen de deadline.

Bespaar tijd

Door gebruik te maken van de slimme, door ons ontwikkelde, webapplicatie wordt beeldbewerking nog gemakkelijker. Door jarenlange ontwikkeling van de webapplicatie is deze onmisbaar geworden voor onze klanten. In deze omgeving kunt u gemakkelijk:

Beelden uploaden en downloaden

  • Keuze maken uit verschillende soorten bewerkingen zoals foto’s vrijstaand maken, schaduwen, retouche en kraagmontage
  • Specifieke wensen invoeren en bewaren voor volgende opdrachten
  • Heldere overzichten met levertijden en kosten bekijken
  • Gebruik maken van onze betaalmodule. Bij grotere volumes is betaling na ontvangst van een factuur ook mogelijk
  • Gedetailleerde facturen ontvangen

Persoonlijk

Ons service team bestaat uit zeer ervaren professionals die graag met jou samenwerken. Onze studio in Amsterdam kun je bellen, e-mailen en eventueel bezoeken. Wij hebben graag direct contact en zorgen samen met jou dat je doelstellingen behaald worden.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Of probeer het gratis uit!