fbpx

Kraagmontage

Kraagmontage

Kraagmontage is een techniek die vaak wordt gebruikt bij fotografie van mode. Het wordt ook wel invisible mannequin of ghost mannequin genoemd. Een kledingstuk wordt gedragen gefotografeerd. Hierna wordt de foto zo gemonteerd dat het model of de mannequin niet meer te zien is, maar de vormen wel terugkomen in de kleding. Het model is onzichtbaar geworden!

kraagmontage met pop

Bijzonder aan kraagmontage is dat het eruit ziet alsof iemand het kledingstuk aan heeft. Monteren is hier meer dan alleen het vrijmaken van de kleding van het model. Bij kraagmontage zie je letterlijk door het model heen. Resultaat: een vrijstaand gemaakt beeld dat leeft.

Of je nu beelden maakt met echte modellen of mannequins, voor het eindresultaat maakt dat niet uit. Je kunt wel rekening houden met een bepaald postuur dat past bij wat je uit wilt stralen met het beeld.

Het gebruiken van kraagmontage laat het product op een mooie manier uitkomen. Levendiger dan een plat gefotografeerd product en met minder afleiding doordat er geen model te zien is. De klanten krijgen een indruk van hoe het zal staan als ze het zelf aantrekken.