Een bedrijfsfilm laten maken? De makers van Studio-Online bedenken samen met jou de juiste inhoud en maken hier een visueel sterk staaltje werk van.

Neem contact met ons op

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Wij maken jouw bedrijfsfilm in vijf stappen:

Lees meer in dit artikel over het stappenplan, de voordelen van een bedrijfsfilm, de kosten van een bedrijfsvideo, en de verschillende soorten video’s. En we beantwoorden al jouw andere vragen over bedrijfsfilms.

1: Briefing

Je aanvraag begint met het beantwoorden van een aantal vragen. Op basis van deze briefing geven we je een indicatie van de kosten.

2: Boodschap

Is de offerte akkoord dan gaan we aan de slag. Samen maken we je boodschap helder: wat wil je precies vertellen en welk gevoel wil je bij de kijker overbrengen?

3: Concept

We maken een creatief concept en kiezen de visuele vorm die het beste past bij jouw wensen.

4: Productie

Het is tijd om de taart te bakken! Tijdens het productieproces bewaken we de inhoud en de continuïteit zodat wat we aan het begin van het traject met elkaar hebben afgesproken aan het eind ook echt tot uiting komt.

5: Oplevering

De productie is klaar en wordt op de afgesproken datum opgeleverd. Uiteraard kunnen we aangepaste formaten aanleveren voor verschillende online kanalen.

Het stappenplan van een bedrijfsfilm

De briefing van jouw bedrijfsfilm

Je aanvraag begint met het beantwoorden van een aantal vragen. Dit is de briefing. Hierdoor kunnen wij je een indicatie geven van de kosten en weten we welk doel je voor ogen hebt met je bedrijfsvideo. Ga je akkoord met de offerte? Dan gaan wij aan de slag.

De boodschap van je bedrijfsvideo

Een goede bedrijfsfilm maak je niet ieder jaar. Je zet je bedrijf één keer goed neer in een video. Je moet daarom goed nadenken over de boodschap die je wilt vertellen. Wat wil je precies vertellen en welk gevoel wil je overbrengen aan je kijker? En ook belangrijk, wie is je kijker eigenlijk? Onze videomakers helpen je natuurlijk graag bij het helder formuleren van je boodschap en goed neerzetten van jouw verhaal.

Het concept voor jouw film

Met een duidelijke boodschap kunnen wij aan de slag. We proberen jouw idee zo goed mogelijk te verwezenlijken. Wij maken een creatief concept en kiezen in overleg met jou de visuele vorm die het beste past bij jouw wensen.

De productie van jouw bedrijfsfilm

Als de conceptversie akkoord is, is het tijd om écht te gaan filmen. We plannen een opnamedag in en komen met onze cameraploeg bij jou op locatie. Tijdens deze dag filmen we al het beeldmateriaal dat we nodig hebben om jouw verhaal te vertellen. We draaien beelden van alle momenten die jouw bedrijf, merk, product of dienst zo bijzonder maken.

Tijdens het productieproces bewaken we de inhoud en de continuïteit, zodat het eindresultaat aansluit bij wat we aan het begin van het traject met elkaar afgesproken hebben.

Oplevering van je bedrijfsvideo

Je bedrijfsfilm is klaar! De beelden zijn gemonteerd en tot één mooi geheel gemaakt, met het juiste ritme, een muziektrack die precies past bij de sfeer en bijvoorbeeld een voice-over die de kijker helemaal meeneemt in jouw verhaal. We leveren de bedrijfsfilm op de afgesproken datum op. Natuurlijk kunnen we de video aanleveren in aangepaste formaten, zodat ze perfect passen bij jouw online kanalen.

“BUILDING THE AIRPORT OF THE FUTURE” Schiphol docuserie / video Studio-Online

Casus: Schiphol

Audio en voice-overs voor je bedrijfsfilm

Een professionele voice-over is essentieel voor een professionele bedrijfsfilm. Met een voice-over laat je niet alleen je boodschap zien, maar laat je ook van je horen. Op deze manier kan je eenvoudig veel informatie overbrengen. Hierdoor wordt de lengte van je bedrijfsvideo beperkt en dat helpt voorkomen dat de kijker voortijdig afhaakt. Wij werken al jaren samen met een professioneel voice-over bureau. Zij hebben een zeer divers aanbod aan mannelijke en vrouwelijke stemmen in verschillende talen.

Verschillende soorten bedrijfsfilms

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsvideo’s. Wij noemen het een bedrijfsfilm wanneer jouw bedrijf centraal staat en je laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat je doet. Wil je liever één product promoten? Dan ben je op zoek naar een productvideo. Of wil je nieuwe werknemers de bedrijfsprocessen efficiënt uitleggen? Kijk dan eens naar onze instructievideo’s.

Bedrijfsfilm laten maken in Amsterdam

Wil je een bedrijfsfilm laten maken in of rondom Amsterdam? Dan helpen wij je graag verder. Ons team van ervaren professionals in Amsterdam vol ervaren professionals zet jouw specifieke wensen om in een prachtige bedrijfsfilm van hoge kwaliteit. Meer weten? Neem contact met ons op.

+31 (0)20 – 2442540

Veelgestelde vragen over de bedrijfsfilm

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een video waarin je laat zien wie je bent als bedrijf, wat je doet en waar je voor staat. Kortom, een professionele bedrijfsvideo vertegenwoordigt jouw bedrijf, merk, product of dienst.

Waarom een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is dé manier om je verhaal te vertellen aan werknemers, leveranciers, klanten of potentiële klanten. Met een sterke bedrijfsvideo maak je een goede en professionele indruk op de buitenwereld. Het is als het ware een digitaal visitekaartje.

Wat kost een bedrijfsfilm?

De prijs van een bedrijfsfilm is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal dagen dat we moeten filmen, de grootte van het filmteam en gebruiken we een drone ja of nee? Om ervoor te zorgen dat je niet verrast wordt aan het einde van een productie vul je bij ons altijd eerst de briefing in. Op basis daarvan maken we een indicatie van de kosten.

Wat is de ideale lengte van een bedrijfsfilm?

De lengte van je bedrijfsfilm is afhankelijk van het doel van de video. Voor je social media kanalen is een minuut ongeveer de maximale lengte en voor online marketing soms nog korter. Ga je de bedrijfsvideo afspelen op een beurs? Dan kan hij gerust wat langer zijn natuurlijk. Advies nodig? Onze experts weten precies wat de ideale lengte voor jouw film is.

Hoelang duurt het produceren van een bedrijfsfilm?

Afhankelijk van de precieze briefing voor jouw bedrijfsfilm duurt de productie van de video bij ons gemiddeld een maand. Dit is van begin tot eind.

Wat voor voice-overs hebben jullie?

Wij werken al jaren samen met een professioneel voice-over bureau. Zij hebben bieden ruime keuze uit mannen- en vrouwenstemmen in meerdere talen die jouw verhaal kunnen vertellen.