Ontdek de kracht van storytelling

Neem contact met ons op

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Documentaire laten maken?

Bedrijven en organisaties benutten steeds vaker de unieke waarde van documentaires. Studio-Online helpt jou om met diepgang je verhaal te delen aan de doelgroep. Met storytelling en human interest versterk je de band met de doelgroep en de begeleidende beelden van hoge kwaliteit zorgen dat kijkers sneller worden meegenomen in het verhaal.

Bij het laten maken van een bedrijfsdocumentaire loont het de moeite om seriematig te werken. Niet alleen geef je je verhaal zo meer cachet en creëer je een grotere verbondenheid onder je kijkers, maar het is ook gunstig voor de prijs van de productie.

 

Hoe werkt een documentaireserie?

Een documentaireserie kan de kijker meenemen in de voortgang van een groot project of een campagne. Ook testimonials, verdeeld over meerdere afleveringen, kunnen hierbij aan bod komen. De serie kan twee of tien afleveringen hebben en afleveringen kunnen vijf of vijftig minuten duren. Ook in de bedrijfswereld is een documentaireserie een zeer geschikte manier om de doelgroep een inkijkje te geven in de bedrijfsvoering.

Schiphol: Building the Future

Voor Schiphol maakten wij een documentaireserie over de in aanbouw zijnde nieuwe Terminal & Pier. In aflevering 2 spreken we de architect én de aannemer van de nieuwe A-pier.

Hoe maken wij een documentaire(serie)?

Ontdek de kracht van storytelling en lees hoe wij in vijf stappen een documentaire kunnen maken voor jouw bedrijf.

1. Briefing

Zonder jouw input kunnen we niet beginnen. Daarom is een goede briefing belangrijk. Jij vult onze lijst met vragen in en aan de hand daarvan komen wij te weten wie jij en je bedrijf zijn en hoe wij jou kunnen helpen. In een vrijblijvende offerte geven wij jou een inschatting van de kosten van de documentaire.

2. Boodschap

Het belangrijkste bij het maken van een documentaire is de boodschap én de hoofdrolspelers. Wat wil je laten zien van je bedrijf, of van een project? Welke collega’s zijn eventueel interessant en geschikt om te volgen? Met die informatie weten we wat er aan bod moet komen en kunnen we nadenken over hoe we de documentaire insteken.

3. Concept

Als we weten wat jouw boodschap en wensen zijn voor de documentaire, kunnen we een concept ontwikkelen. We bedenken de beste vertelvorm voor de documentaire en, afhankelijk van jouw wensen, het aantal afleveringen van de serie. Ook schrijven we een conceptscript voor de film, zodat je goed kunt zien wat onze ideeën zijn. We gaan graag het gesprek met je aan om ideeën uit te wisselen en jouw feedback op het concept te verwerken.

4. Productie

Alle ideeën, wensen en feedback zijn verwerkt in het script en we kunnen beginnen met draaien. De productie is sterk afhankelijk van de aard van de documentaire. Zo filmen wij allerlei beelden op locatie, maar wellicht ook gesprekken met mensen in onze studio. Zodra de serie is gefilmd, gaan we aan de slag met de montage van de beelden. Hierbij maken we dikwijls gebruik van een ervaren voice-over en passende achtergrondmuziek, die bijdragen aan de verhalende waarde. Op die manier wordt de film een goed lopend, boeiend en visueel aantrekkelijk geheel. Een verhaal waar je naar blijft kijken!

5. Oplevering

De productie is klaar en wordt op de afgesproken datum opgeleverd. Uiteraard kunnen we aangepaste formaten aanleveren voor verschillende online kanalen.

Type(n) documentaire

Documentaire is een filmstijl met veel mogelijkheden om de kijker uitgebreid mee te voeren in een onderwerp. Voor een bedrijfsdocumentaire is dit niet anders.

Het thema van de documentaire

Allereerst zijn er veel verschillende thema’s die je kunt uitlichten in je documentaire. Je kunt bijvoorbeeld een algemeen overzicht geven van je bedrijf, maar in tegenstelling tot een bedrijfsfilm is een professionele bedrijfsdocumentaire objectief van toon en gaat deze meer de diepte in. Daarnaast kun je ook een specifiek project of een campagne voor het voetlicht brengen om de kijkers te vertellen over de gang van zaken.

Lange of korte documentaire

Ook wat betreft de lengte kan je veel kanten op. Kies je voor lange, uitgebreide afleveringen of ga je voor kort en bondig? Dit bepaalt voor een groot deel hoe de documentaire er uiteindelijk uit komt te zien.

Filmstijl van de documentaire

Tot slot is de manier van filmen zeer uiteenlopend. De film kan opgebouwd zijn uit interviews met betrokkenen binnen het bedrijf of hoofdzakelijk bestaan uit relevante beelden met een gedegen voice-over. De documentaire kan natuurlijk ook een combinatie zijn van beide elementen.

De voordelen van een documentaire laten maken

Persoonlijk inkijkje

Met een professionele documentaireserie laat je de kijkers écht zien wat jouw bedrijf en de mensen die er werken bijzonder maken. Hier geen oppervlakkige praatjes, maar persoonlijke gesprekken en achtergronden. Door je op deze manier open te stellen bouw je een band op met je klanten.

Objectief

Documentaires zijn over het algemeen objectief van toon. Dit heeft een positief effect op kijkers, omdat de informatie hierdoor meer authenticiteit heeft dan een standaard bedrijfsfilm. De doelgroep voelt dat het ‘echt’ is en neemt de film hierdoor meer serieus.

Veel stof overbrengen

Documentaires zijn zeer uitgebreid en snijden niet zelden een ingewikkeld onderwerp aan. De film- en vertelstijl maakt het echter mogelijk om deze informatie op een duidelijke en interessante manier over te brengen. Door seriematig te werken is de informatie vaak ook beter behapbaar.

Storytelling

Een documentaire is geen korte promotievideo. Je hebt juist volop gelegenheid om alle aspecten van jouw verhaal te vertellen. Door de kijker met storytelling mee te voeren vanaf het begin laat je zien wie jij bent en waar jouw merk voor staat.

Niet gehinderd door tijdslimiet

Een documentaire mag zo lang en zo kort zijn als je zelf wilt of nodig acht. Hierdoor ben je niet beperkt in de informatie die je met je publiek wilt delen. Dit maakt het mogelijk veel meer de diepte in te gaan dan normaal het geval is.

Wat kost een documentaire?

De kosten van een documentaire zijn voor elke klus anders, doordat wij altijd maatwerk leveren. Na de briefing geven wij je in een vrijblijvende offerte een indicatie van de kosten.

Bij ons zijn de volgende services bij de prijs inbegrepen (indien anders overeengekomen):

 • Projectmanagement
 • Conceptcreatie
 • Productie & (eind)redactie
 • Regie
 • Opname & montage
 • Reiskostenvergoeding
 • Audio nabewerking
 • Muziekrechten

Dit krijg je bij ons:

 • Hoge kwaliteit
 • Professionaliteit & creativiteit
 • Persoonlijke begeleiding
 • Korte lijnen
 • Snelle levering
 • En dat alles voor een scherpe prijs!

Veelgestelde vragen over documentaires

Wat is een documentaireserie?

Een documentaireserie vertelt veelal objectief en met diepgang over een bepaald thema, opgedeeld in meerdere afleveringen.

Hoe lang duurt een documentaire?

Er is geen ideale lengte voor een documentaire. Hoe lang de documentaire moet duren en het aantal afleveringen hangt heel erg af van jouw verhaal en wensen.

Wat moet ik zelf aanleveren voor de documentaire?

Van jou willen wij graag horen welk verhaal je wilt vertellen in de documentaire. Dit doe je door onze vragenlijst te beantwoorden in de briefing. Aan de hand daarvan kunnen we samen kijken naar de beste manier waarop we dit kunnen doen.

Wat kost een documentaireserie?

Hoeveel een documentaireserie kost, staat niet op voorhand vast. Aan de hand van jouw input geven wij je een indicatie van de kosten in een vrijblijvende offerte.

Documentaire laten maken?

Wil jij een professionele documentaire laten maken? Neem contact met ons op en wij gaan aan de slag om jou te helpen aan een kwalitatief hoogstaande bedrijfsdocumentaire met diepgang.

Contact