fbpx

Maak jouw verhaal helder en aantrekkelijk met animatie

Neem contact met ons op

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Animatievideo laten maken?

Jouw verhaal op een aantrekkelijke en heldere manier overbrengen? Met een animatie verpakken we jouw boodschap in een tot de verbeelding sprekend format, dat perfect past bij de stijl van jouw bedrijf.

Animaties worden steeds vaker ingezet in de bedrijfswereld om het publiek te informeren. In de meeste gevallen zijn dit korte getekende video’s die ingewikkelde thema’s helder uitbeelden en de informatie daardoor veel begrijpelijker maken. Bovendien ziet een animatievideo er strakker en vaak kleurrijker uit dan een normale video.

Bij de productie van een animatie heb jij zelf de hand in het verhaal en de stijl van de video. Zo weet je zeker dat het resultaat precies aansluit bij de visie van je bedrijf.

Markus Verbeek Praehep: Promo Animatie

Voor opleider Markus Verbeek Praehep maakten wij een promovideo in animatievorm. In verhaalvorm nemen we je mee langs de ontstaansgeschiedenis en het huidige opleidingsaanbod.

Hoe maken wij een animatievideo?

In vijf stappen komen wij van idee naar eindproduct. Check hiernaast hoe dat in z'n werking gaat.

1. Briefing

Aan een animatie gaat bij ons altijd een briefing vooraf. Dit is simpeler dan het misschien lijkt. Alles wat je hoeft te doen is onze vragenlijst invullen. Zo kunnen wij je een idee geven van de kosten en krijgen wij een idee van hoe de video moet worden. Je krijgt van ons een offerte en als je ermee akkoord bent, kunnen we beginnen.

2. Boodschap

Wat is het verhaal dat je wilt vertellen? Dat is natuurlijk de kern van de video. Wat je ook wilt zeggen, de animatie zorgt ervoor dat het goed overkomt. Jij vertelt ons het doel en de boodschap van de video en voor wie deze is bedoeld, zodat we weten hoe we de animatie moeten aanpakken en welke insteek voor jou het beste is. Als je nog niet zeker bent over hoe je jouw verhaal wil vertellen, kunnen we deze in overleg samen verder uitwerken.

3. Concept

Nu we van jou de handvatten hebben gekregen voor de animatievideo, kunnen we een concept maken. We schrijven een script voor de voice-over en maken een storyboard met het eerste ontwerp van de animatie. Aan de hand van de tekst en de stijlframes zie je hoe de animatie ongeveer wordt en is er voldoende ruimte om aanpassingen door te voeren aan de hand van jouw feedback.

4. Productie

Als jij tevreden bent met het concept, kunnen we beginnen met de productie van de video. Hier zit veel werk in, want er komt veel kijken bij een animatie en al deze aspecten moeten kloppen. We maken de definitieve versie van de illustraties en transformeren deze tot een mooie animatie met vloeiende beelden. Een professionele voice-over, die goed past bij de stijl van de video, spreekt de tekst in. Wij zorgen dat de beelden hier naadloos bij aansluiten en voorzien de video van geschikte achtergrondmuziek.

5. Oplevering

De video is klaar en wij sturen je het eindresultaat op de afgesproken datum. In de animatie komt duidelijk de huisstijl van het bedrijf terug en jouw boodschap wordt duidelijk en fraai overgebracht, met een fris ontwerp, een passende voice-over en aangename achtergrondmuziek. Op jouw verzoek kunnen we de video in verschillende formaten aanleveren, zodat je deze op al jouw online kanalen optimaal kunt laten zien.

De voordelen van een animatie laten maken

Onbegrensde mogelijkheden

Een belangrijk voordeel van animatie video’s ten opzichte van normale video’s zijn de mogelijkheden van een getekende film. Bepaalde beelden of effecten die in het echt niet of moeilijk te maken zijn, kunnen in de wereld van animatie wel worden gecreëerd. Hierdoor zijn de mogelijkheden om jouw verhaal te vertellen onbeperkt.

Een herkenbare (huis)stijl in de animatie

Bij het ontwerp van de animatievideo is er veel mogelijk om een unieke, herkenbare stijl te creëren. Deze kan passen bij de huisstijl van je bedrijf of eventueel hiervan afwijken om beter te passen bij de boodschap. Wij gaan met je in overleg om tot een passende en mooie stijl te komen, die professionaliteit uitstraalt en de doelgroep aanspreekt.

Complexe informatie begrijpelijk maken

Het grafische karakter van een animatie is ideaal om complexe materie helder en begrijpelijk over te brengen. Ingewikkelde processen worden in beeld gebracht en zijn zo inzichtelijker dan bij een ouderwetse uitleg het geval is. Plaatjes zijn immers beter te begrijpen dan droge tekst.

Niet afhankelijk van externe (menselijke) factoren

Voor een animatie zijn buiten de voice-over normaal gesproken geen acteurs nodig. Dit geeft veel vrijheid tijdens de productie en zorgt dat je niet afhankelijk bent van alles wat er wél bij filmen komt kijken, zoals het vinden van een geschikte locatie of afhankelijk zijn van het weer. Hierdoor verloopt het productieproces doorgaans gelijkmatiger en is de kans op onverwachte problemen aanzienlijk kleiner.

Gemakkelijk aan te passen

De productie van een animatie verloopt in duidelijke stappen, waarbij jij door ons wordt meegenomen in het proces. Eventuele aanmerkingen kunnen hierdoor in een vroeg stadium eenvoudig worden doorgevoerd.

Wat kost een animatievideo?

Natuurlijk wil je voordat je een animatie laat maken duidelijkheid over de kosten. Omdat wij werk op maat leveren, is geen klus hetzelfde en variëren de prijzen voor ons werk. De hoogte van de kosten wordt voor een groot deel bepaald door jouw specifieke wensen. De informatie die jij ons geeft in de briefing, stelt ons in staat een vrijblijvende offerte op te stellen met een eerlijke en realistische inschatting van de kosten.

Bij ons zijn de volgende services standaard bij de prijs inbegrepen (tenzij anders overeengekomen):

 • Projectmanagement
 • Conceptcreatie
 • Productie & (eind)redactie
 • Animatie (inclusief studio)
 • Audio nabewerking
 • Muziekrechten

Dit krijg je bij ons:

 • Hoge kwaliteit
 • Persoonlijke begeleiding
 • Professionaliteit
 • Korte lijnen
 • Snelle levering
 • En dat alles voor een scherpe prijs!

Veelgestelde vragen over animatievideo’s

Wat is een animatie?

Een animatie is het laten bewegen van getekende beelden. Dit kunnen ouderwetse stilstaande tekeningen zijn die de illusie geven van beweging, maar het kunnen ook digitaal ontworpen beelden zijn.

Wat is de ideale lengte van een animatie?

Een gemiddelde animatie duurt idealiter niet langer dan zestig seconden. In die tijd kunnen kijkers het best hun aandacht bij de boodschap houden. Toch is dit geen wetmatigheid. Afhankelijk van het kanaal kunnen kortere animaties gewenst zijn en voor meer uitleg of presentaties zijn langere animaties juist beter geschikt.

Wat moet ik zelf aanleveren voor de animatie?

Het belangrijkste wat we van jou verwachten is het doel, de boodschap en de doelgroep van jouw video. Voor de implementatie van de huisstijl van je bedrijf zijn een stijlgids en de kleurcodes van het bedrijf zeer nuttig.

Wat kost een animatie?

De kosten van een animatie zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen. Wij hanteren daarom geen vaste prijzen. Aan de hand van jouw input in de briefing stellen wij vrijblijvend een offerte op.

Animatie laten maken?

Aan de hand van jouw specifieke wensen maken zij een animatie die precies aansluit bij jouw behoeften en verwachtingen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Contact