fbpx

Bereik in klap een grote groep mensen met een instructievideo

Neem contact met ons op

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Kwaliteit

Door onze professionals

Snelheid

Door onze kennis en ervaring

Betrouwbaarheid

Op ons kun je rekenen

Korte lijnen

Een efficiënte workflow

Instructievideo laten maken?

In één klap een grote groep mensen bereiken? Met een instructievideo leg je gemakkelijk en eenvoudig iets uit aan een groot publiek. Wij maken een instructievideo helemaal naar jouw wensprofessioneel, helder en natuurlijk op een aantrekkelijke manier verpakt.  

‘How to’ video’s zijn erg populair, omdat video één van de beste manieren is om de aandacht van je kijkers vast te houden.  Een instructievideo is een ideale manier om snel iets uit te leggen en een groot publiek te bereiken. Met een ‘tutorial’ zoals de video’s ook wel genoemd worden, leg je op een makkelijke manier uit hoe je kijkers iets moeten doen of uitvoeren. Een instructievideo is dus een effectief hulpmiddel voor jouw klanten of werknemers.

Schiphol: One Point Drop-Off

Voor Schiphol maakten wij een tweetalige instructievideo die boven de Bagage drop-off punten op de schermen wordt gedraaid. Passagiers worden ter plekke geïnformeerd over de werking van de drop-off punten.

Hoe maken we een instructievideo?

Professionaliteit en kwaliteit zijn belangrijk bij een goede instructievideo. Wij helpen je graag in vijf stappen.

1. Briefing

Je aanvraag begint met het beantwoorden van een aantal vragen. We weten daardoor direct wat je voor ogen hebt met je instructievideo. Op basis hiervan maken wij ook een inschatting van de kosten voor je instructievideo. Na akkoord op de offerte, gaan wij meteen aan de slag.

2. Boodschap

Bij een instructievideo is het van groot belang dat de boodschap helder, duidelijk en eenvoudig wordt uitgelegd. Je wilt je kijkers kort en helder instrueren. Wat wil je precies vertellen aan je kijkers? Wil je uitleggen hoe een bepaald product of dienst werkt of wil je vertellen hoe de bedrijfsprocessen verlopen? Alleen met een duidelijk doel en boodschap kan je een effectieve instructievideo maken.

3. Concept

Nadat het doel en de boodschap van jouw instructievideo duidelijk zijn, gaan we aan de slag met het concept. We werken een creatief concept uit en kiezen de visuele vorm die hierbij past. Ook bepalen we hier of we werken met 'tekst in beeld’ of bijvoorbeeld met een pakkende voice over.

4. Productie

In de productiefase gaan we echt aan de slag met het maken van de video. We filmen, monteren en bewaken continu het concept. Op deze manier wordt het eindresultaat precies zoals we hebben besproken. Een goede instructievideo is van begin tot eind helder en to-the-point.

5. Oplevering

De productie is klaar. We leveren de film op, op de afgesproken datum. Natuurlijk kunnen we de instructievideo aanleveren in verschillende formaten die passen bij jouw online kanalen.

Wat kost een instructievideo?

Als je een instructievideo laat maken wil je natuurlijk ook weten wat dit kost. Wij hanteren geen vaste prijzen, omdat we altijd maatwerk leveren. De kosten hangen samen met jouw wensen. Op basis van jouw briefing maken we snel een vrijblijvende offerte.

Bij ons zijn de volgende services meestal bij de prijs inbegrepen:

 • Projectmanagement
 • Conceptcreatie
 • Productie & (eind)redactie
 • Regie
 • Opname & montage (incl. crew en apparatuur)
 • Reiskostenvergoeding
 • Audio nabewerking
 • Muziekrechten

Dit krijg je bij ons:

 • Hoge kwaliteit
 • Scherpe prijs
 • Persoonlijke begeleiding
 • Professionaliteit
 • Korte lijnen
 • Snelle levering

Veelgestelde vragen over instructiefilms

Wat is een instructiefilm?

Een instructievideo legt eenvoudig uit hoe iets moet of juist niet moetEen visuele handleiding dus.

Waarom een instructiefilm?

Met een video bereik je een grote groep mensen en houd je de aandacht van je kijkers langer vast. Je kan op een eenvoudige, efficiënte en professionele manier iets overbrengen en/of leren aan je kijkers.

Wat kost een instructiefilm?

Wij hanteren geen vaste prijzenomdat alle video’s anders zijn. Daarom beginnen we altijd met een vragenlijst, zodat we een duidelijke briefing hebben en op basis daarvan een vrijblijvende offerte kunnen maken.

Wat is de ideale lengte van een instructiefilm?

De ideale lengte van een instructievideo is afhankelijk van wat je wilt uitleggen aan je kijker. Toch is het van belang dat de video niet te lang duurt, zodat je kijker niet afhaakt en de instructie volledig overkomt.

Instructievideo laten maken?

Maak dan een afspraak met ons! Ons team van professionals staan voor jou klaar en zetten jouw specifieke wensen om in een aantrekkelijke instructievideo.

Contact